Handicapregler

Nye Regler fra januar 2021.
Januar 2021 skifter Danmark til nyt handicapsystem. Det er et fælles system for hele verden og kaldes internationalt for World Handicap System. I Danmark kalder vi det blot Handicapsystemet.
Hovedpunkterne heri:
Dit handicap er fremover gennemsnittet med 1 decimal af de 8 bedste af de seneste 20 scores .

- Ved færre end 20 scores bruges et mindre antal scores udfra en defineret tabel

- Begrænsning ved hcp 36 bortfalder. (grænser nu plus-hcp - hcp 54)

- Der kan registreres både 9 og 18 hullers runder.

- Tællende runder kan være fra stableford, slagspil eller maksimum score.

- Tællende runder skal ikke forudmeldes - der skal blot spilles og registreres (slagene hul for hul)

- Golfbox udregner automatisk spillehandicap udfra banens sværhedgrad m.v.  (som hidtil)

For yderligere orientering henvises til DGUøs regelsæt på 20 sider

Der opfordres kraftigt til, at man med det nye system registrerer sine scores efter hver spillerunde og helst samme dag, som der er spillet.

Det gøres elektronisk via Golfbox:
Efter log-in -> Via venstre margin: Scores ->Indberet score/til godkendelse.
Spillleren indtaster sin markørs medlemsnummer og sin hulscore. Point tildeles automatisk. Efter kontrol tastes "godkend"
Derved går automatisk en meddelelse til markøren, der kan gå ind og "godkende".

NB: Uanset om nyt handicap er godkendt af markøren eller ikke, skal spilleren næste gang spille efter det sidst indtastede.